Aurinkorannikon Martat

Aurinkorannikon Martat ry on 14.6.2012 perustettu marttayhdistys, jonka toiminta-alue on Espanjan Aurinkorannikko. Yhdistys kuuluu jäsenenä Uudenmaan Martat ry -piirijärjestöön ja sitä kautta Marttaliittoon, ja paikallisesti Aurinkorannikon suomalaisyhteisöjen neuvottelukuntaan.

Nyt vuoden 2018 maaliskuussa jäseniä on jo lähes yhdeksänkymmentä. Valtaosa jäsenistämme on ns. muuttolintuja, jotka viettävät Aurinkorannikolla vain sydäntalven kuukaudet. Tämän vuoksi myös toiminta keskittyy vahvasti loka-huhtikuun väliselle ajalle.

Vakiintuneita toimintamuotoja ovat

• marttaillat kerran kuukaudessa syyskuusta toukokuuhun
  • ruokapiiri (kokoontuu harvakseltaan)
  • tutustumismatkat ja teemaretket lähialueille - ja kauemmaksikin: ryhmä marttojamme on jo pistäytynyt Lontoossa, ja vuoden 2018 syksyllä järjestämme matkan Brysseliin Belgian marttoja tapaamaan
  • lyhytkurssit eri teemoista kukkiensidonnasta leivänpaistoon ja kakunkoristelusta kodinhoitoon
  • garderobi-tapahtuma vuosittain
  • joulumyyjäiset ja sitä edeltävät myyjäistalkoot
  • teematapahtumat, kirkkokahvitukset
  • virkistystoiminta kuten hemmotteluillat, pikkujoulut ym.
  • marttatoiminnan esittely muissa yhdistyksissä, messuilla ja tapahtumissa

Kässämarttojen ryhmä aloitti toimintansa vuonna 2014, ja se kokoontuu talvikaudella pääsääntöisesti kerran kuukaudessa. Marttien ryhmän perustaminen on vain ajan kysymys :)

Toiminnan  pääpaino on Fuengirolassa, jossa enemmistö jäsenistämme asuu. Toisinaan marttailtoja ja kursseja pidetään myös lähikaupungeissa (Benalmádena, Mijas ja Torremolinos).

Toivotamme martat ja marttayhdistykset Suomesta ja muualta Euroopasta tervetulleiksi Aurinkorannikolle ja toimintaamme! Yhteistyössä on voimaa.